Βάσει του δελτίο τύπου, που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη 03 Ιανουαρίου του 2017, ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ανήγγειλε την επερχόμενη προκήρυξη του μέτρου “Βιολογικές Καλλιέργειες”.

Με το συγκεκριμένο μέτρο ενισχύονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι επιθυμούν να μετατρέψουν τη συμβατική τους εκμετάλλευση σε βιολογική είτε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την υφιστάμενη εκμετάλλευση.

Το συνολικό ύψος των πιστώσεων που θα προκηρυχθούν ανέρχεται στα 443 εκατ. ευρώ τόσο από εθνικούς όσο κι από κοινοτικούς πόρους.

Ανακοίνωσε,  δε,  ότι  μετά  τα  μέτρα  της  εξισωτικής  αποζημίωσης,  των  νέων  γεωργών  των  Τοπικών Προγραμμάτων Leader και της βιολογικής καλλιέργειας, θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα, το μέτρο της Κατάρτισης των Νέων Γεωργών, το μέτρο της Μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων και η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, «Η στροφή στην ποιότητα, στα πιστοποιημένα προϊόντα, αλλά και ειδικά στη βιολογική παραγωγή, είναι μια στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Είναι η αιχμή του δόρατος για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να περάσουμε σε μια εξωστρεφή και ανταγωνιστική γεωργία και κτηνοτροφία. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αρκεί η ενίσχυση της βιολογικής παραγωγής μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυντάσσουμε ταυτόχρονα ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας του χώρου, τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης, την ίδια τη λειτουργία των οργανισμών πιστοποίησης, έτσι ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να είναι σίγουρος ότι εκείνο που πληρώνει ως βιολογικό είναι πράγματι βιολογικό».

Όσο αφορά στο νέο Μέτρο για τις βιολογικές καλλιέργειες, τέλος, αξίζει να αναφερθεί οτι δίνει λύση στο ζήτημα της πολυκαλλιέργειας και της συγκαλλιέργειας, πρακτικές που είναι στην φύση της βιολογικής καλλιέργειας και μέχρι τώρα υπήρχαν κωλύματα στην επιδότησή τους.

0

Δήλωση Κυψελών Διαχείμασης έτους 2019

Με σχετικά Δελτία Τύπου, οι οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας καλούν τους μελισσοκόμους να δηλώσουν τις κατεχόμενες κυψέλες τους έως τις 31/12/2019. Η σχετική αίτησηRead More...
By : geo-maro | Οκτ 25, 2019
0

Κτηματολόγιο: Δεν αναμένεται εκ νέου παράταση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να παραταθεί περαιτέρω καμία από τις προθεσμίες γιαRead More...
By : geo-maro | Οκτ 25, 2019